Jäsenyys, yhteislenkit, johtokuntaUutisetKalenteriTuloksia 2008-2018AlbumiPalauteYhteystiedot
Sivuilla 701508 kävijää
maratonkerho RSS Tulevat tapahtumat
Kalenteri » Tulevat tapahtumat   » Kuukausikalenteri   » Etsi
<< Takaisin

Nimipäivät: Venla
Lauantai 02.06.2018  
40. Stockholm maraton

ASICS Stockholm Marathonille uusi reitti 2018

 

Tämän vuoden kisa (2017)3. kesäkuuta on sinun viimeinen mahdollisuutesi juosta klassinen kahden kierroksen reitti. Kun ASICS Stockholm Marathon juostaan 40:n kerran vuonna 2018, tapahtuu se aivan uudella reitillä. Vielä enemmän citytunnelmaa ja vähemmän toistoja ovat osa uutuuksista. Sinulla, joka osallistut vuoden 2017 kisaan, on etusija juhlajuoksuun, joka järjestetään 2. kesäkuuta ensi vuonna.ASICS Stockholm Marathon järjestettiin ensimmäisen kerran 1979. Silloin lähes 2000 juoksijaa lähti matkaan kahdelle kierrokselle Tukholman keskustaan, joista sittemmin tuli kisan tavaramerkki. Vuosien varrella on tehty pienempiä muutoksia, mutta nyt vuonna 2018 tehdään kisan historian suurin muutos. Parhaan säilyttäminen ja samalla uuden luominen, joka paremmin kuvaa tämän päivän Tukholmaa, ovat olleet johtotähtiä uuden radan suunnittelussamme.


Daniel Almgren

- Sitten vuoden 1979 on tapahtunut paljon sekä Tukholmassa että ASICS Stockholm Marathonilla. Uusia kaupunginosia on noussut esiin ja kisa on vakiinnuttanut paikkansa yhtenä Euroopan suurimmista maratoneista. Reitin kulku niin keskeisesti läpi ydinkeskustan on tehnyt kisasta ainutlaatuisen, ja sitä piirrettä olemme halunneet vahvistaa uudella reitillä. Samalla haluamme näyttää vielä enemmän sitä, mikä tekee kaupungistamme yhden maailman kauneimmista pääkaupungeista, sanoo Marathongruppenin toimitusjohtaja Daniel Almgren.

Västerbron –silta säilyy
Tarkka reitti on vielä salaisuus, mutta juoksijoiden suosikkiosuudet kuten Strandvägen, Norr Mälarstrand ohi kaupungintalon, Skeppsbron ja Västerbron tulevat säilymään. Reittiin tullaan lisäämään mm. pidempi osuus Södermalmilla sekä myös uusi osuus Kungsholmenilla Ehkä kaikkein vähiten suosittu osuus - kierros Gärdetillä ympäri Käknäs-tornetin, poistuu kokonaan. Uusi reitti ei koostu kahdesta kierroksesta, mikä tuo reitille merkittävästi lisää vaihtelua.

- Meille on tärkeää kuunnella juoksijoiden toiveita, siitä kuinka voimme parantaa kisaa. Se, että lisäämme nyt osuuksia enemmän ydinkeskustan ilmapiiriin Kaknäsin kierroksen kustannuksella, on linjassa vuosien aikana saamamme palautteen kanssa. Olen hyvin iloinen uudesta reitistä, joka säilyttää sen, mikä tekee ASICS Stockholm Marathonista ainutlaatuisen ja uskallan luvata näyttävän juoksukokemuksen 2018, sanoo ASICS Stockholm Marathonin projektipäällikkö Ulf Saletti.

Sinulla, joka osallistut tämän vuoden kisaan, on etusija vuoden 2018 juhlakisaan. Tulet myös olemaan ensimmäisten joukossa, jotka pääsevät yksinoikeudella näkemään miltä uusi reitti näyttää. Lisätietoa tulossa.


<< Edellinen
26.05.2018
Tikkala 10, Jyväskylä
Seuraava >>
09.06.2018
SAUL SM-viestit, Lappeenranta
25.05.2018 13:39 Nimipäivä: Urpo
© Hippoksen Maratonkerho
[VALIKKO] Tulevat tapahtumat